Startpagina

29-01-2016

On Tour: Brusselse Parels

Voor groundhoppers is Brussel wel the place to be. Het stikt er van de oude, vervallen, nostalgische voetbalstadions.

Beginnen doen we met het Stade du Crossing. Prachtig stadion dat ooit plaats biedde aan 16000 mensen, maar dat tot enkele jaren geleden sinds het failiet van Crossing leeg stond. Het stadion werd in 2013 helemaal gerenoveerd (jammer genoeg). Crossing speelt er nu terug zijn thuiswedstrijden in Eerste Provinciale Vlaams-Brabant.

Stade du Crossing voor de renovatie:





Stade du Crossing hoe het nu is..













Na het Stade du Crossing brachten we een bezoek aan het Sportcomplex Neerstalle (Capaciteit: 2500), het oude stadion van Leopold Uccle (stamnummer 5). Sinds 2013 speelt Leopold niet meer op Neerstalle, maar in het Fallonstadion. Nu spelen er enkel nog jeugdploegen van Leopold.

















Als derde bezochten we De Ganzenvijver. Ondertussen herschapen tot een hockeystadion met slecht enkel nog de zittribune die recht staat. Het stadion was tot na WO II de thuisbasis van Racing Club Bruxelles (later opgegaan in RWDM). Toen verhuisden ze naar het Drielindenstadion wegens te klein.
















Als laatste doen we het Drie Lindenstadion (officieel beschermd als monument). Het tweede grootste stadion van België, helaas zonder "deftige" bespeler. Pure voetbalmagie dit stadion..